Столи виробничі призначені для обробки різної харчової продукції та її короткочасного зберігання, використовуються у сфері громадського харчування та харчової індустрії:
• заготівельних та готових цехах,
• мийній зоні,
• виробничих приміщеннях супер- та гіпермаркетів.
• також можуть бути використані для зберігання інвентарю, посуду та встановлення різноманітного обладнання.
Чим виробничий стіл відрізняється від звичайних столів
На відміну від звичайних, виробничі столи контактують із харчовими продуктами, тому до матеріалу виготовлення стільниць висувають суворі санітарні вимоги. З цієї причини виготовляються виробничі столи з нержавійки.
Столи виробничі з нержавіючої сталі мають такі характеристики:
• гігієнічність;
• довговічність;
• стійкість до хімічного та фізичного впливу;
• стійкість до корозії.
Види виробничих столів
Залежно від можливих технологічних операцій, виробничі столи металеві бувають:
• загального призначення;
• цільового призначення – обробні, кондитерські;
• спеціалізовані;
• тумби технологічні.
Наприклад, виробничий кухонний стіл являє собою широку рівну стільницю, встановлену на зварний каркас. Технологічні шафи оснащують відкидними або розсувними дверцятами, ящиками і полицями для зберігання інвентарю. Виробничі цехи, особливо столи для розділення м’яса, обладнують дошками по краю стільниці.